Påskeøllen – Happy Easter

Author:


Efter tre arbejdsdage på mellem 10 og 12 timer (plus transport), så kan der være god grund til at genoptage ølsmagningen. Og da jeg på blanke natten med adrenalinen løbende rundt i kroppen ikke fandt de belejligt at gå til ro, satte jeg mig ned og åbnede en Happy Easter fra Gourmet-bryggeriet.
Firmaet skriver selv om sin øl: “Happy Easter (6,0 %)
Happy Easter er et smukt mørkgyldent påskebryg med en imponerende fyldig, råhvid skumkrone. Den dufter fyldigt af spæde forårsurter og mørk karamel og har tydelige toner af rug med en gennemgående friskhed i baggrunden. Happy Easter har en fantastisk fyldig smag, når man tænker på den relativt lave alkoholprocent. Der er en klar overvægt af rug og karamelnoter i smagen. Der fornemmes en diskret, balanceret bitterhed, som ikke trækker nogen nævneværdig efterbitterhed. Mundfølelsen er lød, cremet, let syrlig og helt igennem forfriskende.
Happy Easter er en øl, der smager af påske. Den passer perfekt til den danske påskefrokost med samspillet mellem rugmalten og rugbrødet med sild og løgringe. De tydelige karamelnoter har en god harmoni med det braiserede lam, og humlen går fint i spænd med forårsurter og grøntsager.
I 2006 blev Happy Easter ved blindsmagning kåret af de danske aviser til det bedste påskebryg.”. Ja, ja. I hvert fald en behagelig, velsmagende, fyldig øl (6%), som man sagtens kan tilbringe en god stund sammen med og lige så stille falde ned på jorden, hvor man hører til…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *