I går læste jeg et dobbeltopslag i en avis (jeg husker ikke hvilken). Det var sådan en på-den-ene-side-på-den-anden-side-opstilling af citater. På den ene side kunne man læse Anders Fogh Rasmussens utvetydelige løfter om, hverken at ændre på dagpengeperiodens længe eller dagpengenes størrelse. På den anden fik man så den anden side af tallerknen: det aktuelle forslag om halvering af dagpengeperioden osv. Det fik mig til at lave en googlesøgning på sætningen “Anders Fogh Rasmussen lyver” og – Mein Gott! – jeg skal love for, at der var respons. Der var oven i købet hel hjemmeside, der ikke handler om andet: Fogh lyver!
Der er masser af eksempler på, at Fogh og hans regering fylder os med plat. Vi blev fx lovet “verdens bedste uddannelsessystem”, og hvad har vi fået? Jeg spørger bare! Man får en klarere og klarere fornemmelse af, at regeringen siger et og gør noget helt andet. Den har sin egen dagsorden, som den prøver at banke igennem uden at lytte til andre – og uden at tage hensyn til egne løfter og erklæringer. Og den slipper af med det, fordi en stor del af vælgerskaren tilsyneladende er ligeglade. De er nok heller ikke arbejdsløse – sådan lige pt.
Apropos ledighed og de varslede “reformer” har Lotte skrevet et læseværdig indlæg, der begynder sådan:
Og så til min dommedagsprofeti.
I praksis vil det betyde forøget klapjagt på de få ledige, der er
tilbage. Vi vil få argumenter i retning af, at velfærdssamfundet er
betinget af, at alle påtager sig et arbejde. Der vil ikke
være nogen debat om relevansen af pågældende arbejde set i forhold til
uddannelse, og konkret vil det få den betydning, at de aggressive personager og uoplyste fjloser, der er sat til at puste de få ledige i nakken, de vil af skræk for selv at blive ledige skærpe tonen, og respektløst henvise til forvaltningen, loven og samvittigheden som selve forudsætningen for at finde et arbejde. Læs videre her.
Little Feat – Apolitical Blues
Hørt!
@Donald: Jeg ved ikke, hvorfor Fogh har haft den opbakning, han har haft indtil videre. Men jeg tror, at noget er forklaringen ligger i Socialdemokratiets svigt i forhold til de almindelige lønmodtagere (efterlønnen som symptom). Omvendt så er jeg overbevist om, at tingene vil ændre sig, efterhånden som det går op for folk, at den nuværende regering slet ikke kan leve op til sine gyldne løfter på velfærdsområdet eller andetsteds.
Næste skridt er at erkende, at mere end 50% af Danmarks befolkning har støttet Fogh’s fremgangsmÃ¥de mere eller mindre direkte, og at det nu handler om hvordan man kan overbevise folk om, at de nok har taget fejl og at det er pÃ¥ tide at skifte kurs – uden at de bliver kede af det og lukker øjnene eller bliver stædige.
Jeg tror det er den linie, som Pia Kjærsgaard lægger op til med sine aktuelle, meget kritiske udspil overfor Fogh, uden at jeg i øvrigt skal udtale mig om hvad PK’s chance er for at komme videre med sit parti.
Vi skal have folket med os; og det har været alt for nemt for Fogh at splitte oppositionen.