Nosser à la carte

Author:

Jeg kommer i tanke om en pikant historie, min far yndede at more sig selv og andre med at fortælle. Den handler om spaniere, tyrefægtning og kogekunst.
En udlænding – lad os bare sige, at det var en dansker – kommer ind på en spansk restaurant efter at den lokale tyrefægtning har fundet sted. Han skal have noget at spise. Ved bordet ved siden af sidder en indfødt. På tallerknen har han to tilberedte tyrenosser med tilbehør. Danskere forespørger tjeneren, om han kan få serveret samme ret. Men desværre, eftersom den tabende tyr kun har to af slagsen, så…
Næste aften vender danskeren tilbage og skynder sig at bestille omtalte ret. Da tjeneren kommer ligger der to små nosser med tilbehør på tallerknen. Danskeren klør sig i håret og henvender sig til tjeneren, der blot trækker på skulderne og siger: Det var tyren, der vandt i dag.

Denne lille historie dukkede op, da jeg læste om en ny bog “The Testicle Cookbook. Cooking with Balls”, der er blevet lanceret. Og hvorfor ikke – kød er vel kød…

5 thoughts on “Nosser à la carte”

  1. @Tina: Hvis du laver en sammenkogt ret og kalder det noget eksotisk, sÃ¥ glider de nok ned sammen med et godt glas øl…

  2. Jeg maa aerligt indroemme jeg siger NEJ TAK! I vores lokale supermarket saelger de “faareoesters” i hobetal. Jeg synes simpelthen de ser klamme ud og jeg tror naeppe jeg faar the long suffering Mr W til at spise dem!

  3. @Frk. Himmelblå: Østers fra Rocky Mountains. Hæ, det er da en original titel.
    Og hvorfor skulle man ikke kunne spise dem, når man kan sætte fårehjerner, grisetunger, kalveøjne, myrer, frøer og andet til livs.
    Du skal være velkommen i min blog, Frk. Himmelblå! Og tak.

  4. Hej med dig Capac (forlæns-baglæns)

    Man kan ogsÃ¥ fÃ¥ denne delikate ret her i Danmark. Jeg har spist dem flere gange inde pÃ¥ Landbohøjskolen i København (som ikke mere hedder Landbohøjskolen). Men de havde en Ã¥rlig forÃ¥rsfest, hvor der traditionen tro skulle serveres grillstegte tyrenosser. Derinde havde de det meget fornemme navn “Rocky Mountains Oysters” og blev serveret med sennep og ketchup til. Til en oplysning smager de ikke af noget særligt og har nærmest konsistens som friskkogt torskerogn 🙂

    Kan anbefales at prøve, det er vist kun tanken som kan afskrække 🙂

    Tak for dine mange og altid gode musikhistorier og YouTube indlæg. Det er til stor inspiration for en musikelsker som mig.

    De bedste hilsner fra Frk. Himmelblå

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *