50: Bachman, Turner Overdrive – Not Fragile

Author:

To ting støder sammen i mit hovede. Den ene er den meget omtalte genforening af brødrene Noel og Liam Gallagher i gendannelsen af bandet Oasis. Den anden er en filosofs udsagn om, at rockmusikkens væsentlige periode går fra 1965 til 1975. Hvis sidste synspunkt har relevans og holdbarhed, så er gendannelsen af Oasis jo at betragte som – ja, hvad? – noget, der falder uden for rockens betydningsfulde tidsalder. I bedste fald en anakronisme eller noget i den dur.
Jeg har selv ikke megen forkærlighed for Oasis. Der er andre bands fra 1990’ernes britpop, der er mere interessante i mine ører, f.eks. Suede, Blur og Radiohead. De lavede mere interessant musik, ganske enkelt. Men frem med Oasis og deres gendannelse; håber deres fans får noget for de tårnhøje billetpriser, de nu betaler for at komme tl gendannelseskoncerterne i Storbritannien.
Medens vi er ved rocken, så er det halvtreds år siden Bachman, Turner Overdrive udsendte deres tredje studioalbum Not Fragile; og dermed deres største og mest slidstærke sang, Randy Bachmans “You ain’t seen nothing yet”. En af disse hersens enkle, meget fængende rocksange, der let går i blodet på en – eller værre endnu: sætter sig som en burre på hjernen. En klassiker i sin egen ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *