Når (flow)tv dør…

Author:

Jeg sad og småfilosoferede over, hvordan det mon kunne være at blive rigtig gammel og henleve sin sidste tid i fx en beskyttet bolig . Jeg forestillede mig, at jeg ville sidde med alle mine bøger og min musik og – hvis heldet skulle være så stort at man havde både lidt hørelse og syn tilbage – forsvinde ind i litteraturens og musikkens verden. Og borte ville tv, radio, mobiltelefon og computer også være. Og så vågnede jeg lidt op til lyden af tv inde i stuen.

I mit fortsatte forsøg på at nedbringe tv-forbruget er jeg efterhånden blevet overbevist om, at dansk flow-tv om føje tid er fortid og overtaget af tv på nettet (streaming-tv). Udviklingen er allerede i fuld gang. Begge danske kanaler lægger konsekvent deres vigtigste nyheder og oplysninger ud på nettet og henviser seerne til dem og fortæller seerne om alle de programmer, de kan se der (inden de måske bliver vist på tv). Ledelsen i DR satser på ungdommen (se bare programudvalget, hvor mange programmer helt entydigt tager sigte mod det helt unge segment…), selv om alle undersøgelser fortæller os, at ungdommen for længst er gået internettets og streamingens veje. Og ser man på udbuddet af lavpandet dansk tv – primært underholdning – så er det ikke svært at forestille sig et liv uden både DRTV og DR2.

Og det er lidt sjovt at tænke på, at man tilhører en generation, der voksede op med netop flow-tv, fastnettelefoner og før-hi-fi-radio med kort-, lang-, mellem-bølge og senere FM. Alt det er snart fortid – lige som en selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *