The Starlight Collection – fra discountmusikkens overdrev

Author:

Tilfældet ville, at jeg fandt et par opsamlingscd’er i en stor afaldspose med tomme cd- og dvd-bokse, som jeg har gemt, fordi det sker, at en cd- eller dvd-boks går i stykker og så er det rart at have en ekstra. Og mit blik faldt på et cover med den tilforladelige titel Golden Hits of the 60’s; en opsamling i en serie der hedder “The Starlight Collection”. En af den slags opsamlinger, der er kommet mange af på cd og vinyl gennem tiderne til forholdsvis bilige penge og ofte – men ikke altid – med ganske rimeligt indhold af hits og lignende.

Lidt efterforskning afslører af Starlight Collection åbenbart er en serie, bag hvilken gemmer sig diverse plademærker (der sikker har brugt serien for at supplere indtægterne på den mere ordinære udgivelsespolitik). I dette tilfælde er plademærket et lille obskurt mærke ved navn Galaxy, der vist nok har forsøgt sig som dels jazz-plademærke og dels R&B-mærke.

Nuvel, så er det lidt sjovt med disse discountprodukter. Musikken fejler som regel ikke noget. Det er hits, man kender, men få undtagelser. I dette tilfælde fx The Fortunes “You’ve got you Troubles”, Percy Sledge “When A  Man Loves A Woman”, Lovin’ Spoonful “Daydream”, Troggs “With a girl like you” og Box Tops “The Letter”. Mest obskur er nok Trini Lopez udgave af “La Bamba”. Men alt i alt en ok opsamling. Coveret er typisk for den slags – en simpel kollage af fotos med navne, lidt tekst, men ikke reel oplysning om kuratering eller overvejelser omkring udgivelsen. Den har sikkert solgt sig selv – på tankstationer og i supermarkeder. I samme serie fandt jeg en med Willie Nelson “20 golden hits”. Og så et par andre serier – uden titel. En med Country and Western Vol I og en med Donna Fargo United States of America, også en slags greatest hits. Støvede var de alle sammen, men ellers i nogenlunde fin form og jeg nænner næsten ikke at sende dem til genbrug – i hvert fald ikke lige nu…

https://www.youtube.com/watch?v=mZrr3-4Uvls&pp=ygUIYm94IHRvcHM%3D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *