Dødsfald: Henrik Voldborg – DR-tv-vejrvært – er død, 88 år

Author:

Det gav et lille rif i mit tv-hjerte, da jeg læste, at den tidligere ’vejrvært’ på DR, Henrik Voldborg, er død i en alder af 88 år, efter en periode med sygdom. For når man i dag oplever de moderne, hyper-digitaliserede vejrudsendelser på DR og hos konkurrenten TV2, så er det med højt blandede følelser . Som generelt på dansk tv tales der meget hurtigt – det gælder om at få sagt så meget som muligt inden for den korte tidshoristont udsigten har til rådighed. Og resultatet er derefter; som seer sidder man ofte tilbage med en fornemmelse af, at man har fået meget lidt og meget forvirrende at vide Jo, dagens vejrudsigter er et tegn på en kommunikativ svamp, der har grebet det gamle tv-medie og er i færd med at tage livet af dansk flow-tv.

Helt anderledes var det i Voldborgs udpræget analogi tid, hvor Henrik Voldborg – ofte iført en striktrøje med vejrmotiv – roligt og fattet fortalte om vejret i morgen og de kommende dage. Her var plads til sproglige pauser og små indskudte bemærkninger – uden at man blev forvirret og følte sig belemret af vejrudsigten.

Som jeg som gammel tv-konsument husker det, så var Henrik Voldborg et fast indslag i rigtig mange år; men fakta fortæller en lidt anden historie om en mand, der først for alvor blev en del af sendefladen fra omkring 1988, hvor DR i konkurrencens hellige navn (TV2 satsede på vejrudsendelser) blev udpeget til jobbet som vejrvært, selv om institutionen helst havde set en yngre person i jobbet. Men Voldborg fik jobbet og blev der indtil sin pensionering i 2001. Og nu er han så borte og endnu et lille kapitel af DRs turbulente historie er skrevet færdigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *