Den Internationale Glædesdag

Author:

Ja, i dag er det  Den Internationale Glædesdag, som FN indførte i 2012. Formålet er, at få verdens folk til at forstå, hvor vigtig glæden er for vores liv. Og så vil du måske spørge, hvad der egentlig er at glæde sig over!? Tja. Brug lidt af din dag til at tænke over det spørgsmål. God glædelig søndag herfra.

Happy

Jiggy

 

 

2 thoughts on “Den Internationale Glædesdag”

  1. @Capac:Ja tak i lige måde om ikke andet kan vi jo glæde os over det gode vejr, men en anden ting hvor jeg ikke rigtigt ved om jeg skal gine eller græde, hælder nok mest til det sidste, det drejer sig om vore såkaldte genbrugspladser, og hvor meget bliver i grunden genbugt, og hvilket geni har fået den ide at det er bedre at befolkningen selv skal befordre sig til genbrugspladsen med sit affald i signe osende monstre som forurener som bare, i stedet for at indsamle affald i få køretøjer som ville forurene betydeligt mindre, og med en betydeligt mindre omkostning, specielt nu med benzin og disel priser der nærmer sig 15 kr. Literen og mindre brændstof skulle også fragtes til landet som så også forurener.
    Gad godt vide hvem geniet er? eller er det ren kassetænkning fra politikernes side, mere forbrug flere afgifter i kassen, og så skrot op med forureningen?
    Det kan man så eventuelt bruge lidt af resten af dagen til at tænke over..:)

    1. @Hugin: Selvfølgelig er der noget at glædes over. Måske ikke i nyhedsstrømmen, men i hverdagen. Jeg glædede mig således over at være sammen med børn og børnebørn på en solskinsdag i marts.
      Med hensyn til genbrug, så kender jeg en del til det som formand for en lokal viceværtsordning, hvor vi bl.a. håndtere “storskrald”. Alt fra møblementer til elektronik (tv, radioer, computere osv.). Og meget af det kunne sagtens genbruges (repareres, ommales og – ja – bare få en anden placering). Og i min samarbejdskreds har vi en mand, der arbejder for renovationen i kommunen. Han kan fortælle, at der hver uge kommer lastvognstog fra England med affald, der skab forbrændes. Englænderne har åbenbart ikke selv kapaciteten, så derfor sender de forurenende lastbiler til bl.a. Danmark for at få opgaven løst. Det er jo helt håbløst.
      Der skal ske meget på affaldshåndteringsområdet, hvis vi skal tage al vores snak om klimaet seriøst. Der er lang vej igen. Men vi kan jo begynde med os selv. Skraldsortere ordentligt, reparere, hvad repareres kan, købe mindre (har du nu brug for et par nye sokker?!), gå i genbrugsbutikker, spise mere lokalt osv. Der er nok at gå i gang med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *