Jeg er blevet coronamæt. Ikke, fordi jeg som alle andre er henvist til en karantænesituation, hvor kun de obligatoriske indkøb og hundeluftninger giver et afbræk i isolationen. Det kan jeg sagtens leve med. Ja på mange måder ligner det til forveksling nogle af mine dage før epidemien satte ind. Nej, det er selvfølgelig på grund af den ustoppelige informationsstrøm, som pressen tilfører os på tv, i radio og på de sociale medier. Ingen coronarelateret eller -relaterbar historie er for lille til, at den ikke kan få en plads i tv-aviserne. Og stort set ingen andre nyheder kan få plads i mediebilledet. Man kan lige svinge sig op til at omtale dronningens “kontroversielle” udmelding om sit syn på klimaproblemet, men det sker sikkert kun, fordi dronningen snart fylder 80 år og af samme medier betragtes om et orakel, man skal lytte til og forholde sig til. Ellers er pressen larmede tom, hvad angår andre nyheder. Fx bliver nyheden om, at gennemsnitstemperaturen på Antarktis er steget med hele seks grader, hvilket er et alvorligt tegn på vores klimakatastrofiske situation, henvist til et plads langt nede på DR Nyheders nyhedsliste, så der ikke er nogen chance for, at den kommer frem i TV-Avisen…
Coronamæt. Og der er kun et modsvar: Skrue ned for nyhedsstrømmen til det absolut minimale (en nyhedsudsendelse i døgnet) og koncentration om andre væsentlige emner.
@capac
Dronningens udtalelser er da uendeligt uinteressante, hvis det ikke var fordi folk faldt på røven over dem, og specielt DR som ruller sig i dem.
Men på den anden side bliver hun nok udnævnt som orakel i DRs iver for at finde titler til folk, har du set et billede af Tordenskjold så er du ekspert, gad nok vide hvornår de får en korrespondent for universet.
Men DR er efterhånden blevet larmende tom, og fyldt med mikrofonholdere og uden kritisk indhold.
@Hugin: Ret beset er der intet kontroversielt ved dronningens forbehold over for tanken om menneskeskabte klimaforandringer. Der er jo mange, der deler dem – også her i landet. Og så kan det godt være, at hun har overtrådt en grænse for, hvad majestæten kan og må, men det er mediernes næsegruse dyrkelse, der må vække anstød. Jeg er ikke royalist, men har ikke noget pragmatisk problem med, at vi har et kongedømme og at det omtales i de store medier. Men jeg har fanme et problem med et pressekorps, der er så udtalt royalt liderlige, at selv Se & Hør og Billedbladet har svært ved at følge med. Der burde være en vis distance til kongehuset – i hvert fald hos DR.