Jeg omtaler gerne musik og andre kulturgoder, f.eks. bøger og film i min blog. Hvis du/I er interesseret i at få en udgivelse omtalt, så kontakt mig via min emailadresse
(capac_SNABELA_capac.dk).
Forudsætningen for omtale er, at musikken sendes i form af en ORIGINAL cd eller – meget gerne! – vinyl, da det jo er tidens medie.
OBS. Digitale filer – fx. mp3 og musikvideoer – promotionudgaver af CD’er (for promotion only-cd’er) og hjemmebrændte CD’er med digitale filer bliver ikke omtalt.
Tilsvarende gælder det, at e- og lydbøger ikke omtales, kun gammeldags tryksager.
Når jeg har omtalt musik eller andet sender jeg altid et link til omtale til kontaktpersonen.
Jeg forsøger at omtale de fremsendte medier, så hurtigt det lader sig gøre og gerne i forbindelse med udgivelsestidspunktet. Men det kan ikke altid lade sig gøre, så bær over med capac, hvis der kommer forsinkelser – linket skal nok komme. Det kan sikkert også forekomme, at jeg helt glemmer at omtale en plade.
Desværre.
SOM LÆSERNE HAR BEMÆRKET, SÅ HAR JEG ISÆR OMTALT (ANBEFALET) MUSIK. MEN JEG VIL GERNE OMTALE ANDET, FX. DIGTSAMLINGER, BØGER OM MUSIK, GOD LITTERATUR OG BIOGRAFFILM . SÅ HVIS DU/I ER INTERESSERET, SÅ SKRIV PÅ OMTALTE EMAILADRESSE.
And in english:
I do recommend music, books, films etc. in my weblog. If you want me to recommend a record, book etc. please contact me here:
mr.capac_et_gmail.com
My condition is, that the music must be available
as an original CD og vinyl record.
Digital files (mp3 etc.) and musicvideoes, for-promotion-only-CD’s, and homemade CDs will not be reviewed by me.
The same goes for e- and audiobooks. Only printed books will do.
When I recommend a record, I will send a link to my recommandation to my contact person.
I try to write about the stuff, I receive as fast as possible. But sometimes it takes some time – but the recommandation will come and so will the link. Please be patient.
As the reader of my blog will see, I have first of all written about music, but I would like to write about other stuff such as poetry, books on music, literature and
movies. So if you are interested, please let me know.
Ak ja. I nat dansk tid døde vor gode sangskriver John Prine så af virusinfektionen.
Så hjalp det ikke, at han havde en engel fra Montgomery til at passe på sig:
https://www.facebook.com/JohnPrine/photos/a.10151864916729446/10158311124894446/?type=3&theater
@Farmer: Heldigvis er englen fra Montgomery og alle de andre fine sange der endnu. Prine var jo udsat, svagelig med dårligt helbred, så det var desværre forventeligt at den satans virus ville være dråben, der gjorde udfaldet. Jeg må hellere købe endnu en plade med Prine.
Bonnie Raitts fremfører den også særdeles godt.
Sjov nok, som dit indlæg fik det hele frem af hukommelsen.
Jeg sad i 1978 ude i et hus -eller nærmere et skur- i en prærielandsby og hørte country. Helt ny genre for mig dengang.
Snakken med min canadiske makker (vi borede prøvehuller for det der vist senere blev til skifergasudvinding) gik på, at sådan en liv som hende i “Angel” skulle vi godt nok ikke have os.
-Og så spillede han “Desperato” fremført af Linda Ronstad. På pladecoveret var hun en brunøjet udgave af min kæreste derhjemme i DK.
Næsten ordret var teksten, hvad kæresten min havde sagt til mig inden min afrejse nogle måneder før.
Så jeg tog hjem til hende. Hun var der heldigvis stadig, og sidder lige nu inde i stuen og ser TV.
Det blev indtil videre ikke et liv som staklen i “Angel from Montgomery”
Så ja, skylder John Prine meget.
@Farmer: Sådan er det med gode sangskrivere og gode fortolkere. De sætter sig spor derinde i den grå masse, spor der let vækkes til live og trækker en masse med sig. Ronstadts fornemme fortolkning af “Desperado” (jeg er lige ved at mene, at den er bedre end originalen) genkalder min Ronstandt-periode, hvor jeg slet ikke kunne få nok af hendes fortolkninger. Ud over, at hun var en fryd for øjet, så var hun med til at overbevise mig om, at countrymusikken er uomgængelig i amerikansk populærmusik. Amerikanernes svar på danskpoppen – musik af og for folket. Og alle de store kunstnere – fra Bob Dylan til Grateful Dead osv. ved det og har altid vidst det. Sange, der når de er bedst er stor kunst, som vi alle kan identificerer os med eller i hvert fald leve os ind i.
Uha, ja! Vi håber det bedste for ham.
For mig har “Make me an angel that flies from montgomery” betydet mest.
Jeg hørte den første gang, da jeg arbejdede på farme rundt i Alberta og B.C.
@Farmer: Ja, det var også “Angel from Montgomery”, der førte mig ind i John Prine. Godt nok i Bonnie Raitts fine version fra 1974, men alligevel. En ærketypisk sangskriver, som vi ikke vil miste.