Ja, sådan en bog skulle jo komme. Og der er også noget selvfølgeligt i, at det er en svensker, der har skrevet den. For ligestillingen mellem kønnene ligger svenskerne på sinde – måske endda meget mere end herhjemme i vores lille andedam.
Den nu 47-årige Marie Selander har skrevet bogen om kvindelige musiekre og glemt musik. Og hun er ikke en hvem-som-helst i den sammenhæng. Hun var med tresserpigebandet Nursery Rhymes, der var inspireret af Beatles og Rolling Stones. Senere var hun med i Diddlers, der spillede irsk folkemusik, og i Låt & Trall. I halvfjerdserne satte hun især sine spor i den progressive folkemusik. Ud over Låt & Trall arbejdede hun fx sammen med Skäggmanslaget, Vargavinter og kollektivet omkring pladen Sånger om kvinnor fra 1972. I 1973 udgav hun solopladen Från den svenska vildmarken med politisk farvede sange. Siden har hun især arbejdet med musikpædagogik.
Det er den personlige, ja subjektive tilgang til musikkens kvinder, der er drivkraften i hendes bog, hvor hun forsøget at trække kvinderne frem i det lys, de fortjener at stå i. Fordi de er der og altid har været der. Et vigtigt bidrag til ligestillingsdebatten i populærmusikken.