Penkowa-sagen: Helge Sander-sporet er igen varmt

Author:

Som nævnt er Milena Penkowa begyndt at røre på sig igen – og slå igen. Og vi skal jo ikke glemme, at der er flere skurke i sagen om frk. Penkowa. Hvad blev der fx at Helge Sander-sporet? Kom han ikke lidt let ud af mediernes søgelys, sidst han var der? Noget kunne tyde på det.

I hvert fald kan BTs Lars Fogt i lørdagens udgave af avisen fortælle, at Sander var vidende om, at Penkowa var under anklage for svindel – underslæb, dokumentfalsk og falske anklager mod studerende – dengang han tildelte hende den prestigefyldte Elite-forskpris. Sander skulle i følge Penkowa selv have siddet inde med den viden, der siden hen – under Sanders afløser, Charlotte Sahl-Madsen – begrundede fratagelsen af prisen. Men ikke kun Helge Sander skulle angiveligt have siddet inde med den viden. Også medlemmerne af det forskningsråd, der stod bag prisen. Bl.a. rektor Ralf Hemmingsen.

Hvis Penkowa har ret (og der ikke er tale om de rene revanchisme fra hendes side…), så kaster det et ubehageligt lys over Helge Sanders politisk-ideologiske promovering af Penkowa som ideal for den borgerlige forskningspolitik og forbillede for andre unge forskere. Og dermed over den VKO-regeringens forskningspolitik som sådan. Og Københavns Universitets i forvejen stærkt ramponerede omdømme og prestige vil være endnu mere skadet.

4 thoughts on “Penkowa-sagen: Helge Sander-sporet er igen varmt”

  1. Ralf Hemmingsen, hvad har du som rektor for Københavns Universitet tænkt dig at gøre, efter at Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uvidenhed har dømt Milliona Pengekowa for fusk med sine forsøgsdyr?

    “Jeg har tænkt mig snarest muligt at indkalde hende til en MUS-samtale!«.

  2. LYNINTERVIEW
    Hjernefusker Milliona Pengekowa, hvordan har du det med, at du nu risikerer at miste alle dine titler?

    “Jeg føler mig virkelig forfulgt! Først var der nogen, der fjernede mine forsøgsrotter, dernæst døde min mor og søster i en tragisk trafikulykke, og da de dukkede op igen, mistede jeg lidenskabsminister Helge Sandjord, som var en af de fÃ¥, der forstod, hvor genial jeg er. Det er alt sammen sÃ¥ grotesk, at man skulle tro, det var løgn!«.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *