Min yndlingsaversion blandt boulevardaviser, The Daily Mail, bringer en saftig historie om John Travolta. Travolta, kendt fra Saturday Night Fever, Pulp Fiction og en lang række andre seværdige filmpræstationer, har været så uforsigtig at kysse en mand på trappen op til sit private fly. Insinuerende kommenterer avisens skribent, at det kunne være, at John blot øvede sig til sin nye rolle som kvinde i musicallen Hairspray, men man forstår, at så let slipper hr. Travolta ikke. For der har tidligere svirret rygter om hans seksualitet! Den nu 52 år gamle skuespiller, der efter Hollywood-standard er langtidsgift på 14.år med Kelly Preston og fader til et par børn, skulle ifølge sladderen have haft et toårigt forhold til en mand i 1991. Bladet antyder også, at Travoltas engagement i Scientology Kirken skyldes hans ønske om at blive “kureret” for sin homoseksualitet.
Artiklen følges op af en række kommentarer fra læserne. Ikke en eneste synes, der er kød på den historie. Hvorfor skal ens seksualitet betvivles, blot fordi en mand kysser en anden mand?, spørger en læser. Og tilføjer: Godt, man er kvinde! En anden kvinde, Sandra fra Irland, konstaterer tørt, at manden har fået sit ægteskab til at fungere i 14 år, så “noget må han da gøre rigtigt”. Og man kan da også godt undre sig. Det er mere end 100 år siden, Sigmund Freud fortalte os om seksualitetens kompleksitet. Adskillelige skuespillere, idrætsfolk, politikere osv. af han- og hunkøn er sprunget ud i løbet af sidste halvdel af forrige århundrede. I de danske kulørte blade er homoseksualitet ikke længere et tabu. Oven i købet respekterer man folks ønske om ikke at avertere med det ( Her ses hr.X med sin ven gennem mange år hr. Y – så kan folk selv lægge to og to sammen…). Osv. Og endelig: Hvad har en persons seksuelle orientering med skuespilleriet at gøre?
Hurra for ligestillingen!
Af en eller anden sær grund gør Preben Kristensens sagsanlæg mod Sex og Hor (om at de uden tilladelse har bragt billeder fra hans bryllup/registrering af partnerskab) mig glad. Hvorfor? Fordi Kristensens seksualitet på intet tidspunkt i løbet af sagen har været nævnt, hverken af Qvortrup, de øvrige sladderblade eller Kristensen selv. Det har udelukkende drejet sig om hvorvidt Sex og Hor krænkede privatlivets fred ved at bringe billeder fra en (forholdsvis) privat ceremoni. Så vi er nu nået dertil, hvor personers seksualitet ikke mere er et objekt for diskrimination eller fortielse: Sladderpressen behandler nu alle lige svinsk, uanset race, religion, køn og seksualitet.