Reality hed David Bowies sidste rigtige pladeudgivelse. Og siden den kom i 2003 har der været stille omkring Bowie – hvis man lige ser bort…
Måned: maj 2012
Doc Watson – americanalegende – er død, 89 år
89 år gammel blev den legendariske guitarist, sanger, sangskriver og meget mere Arthel Lane Watson, der blev kendt under kælenavnet “Doc”. Han kom til verden…
Neil Young & Crazy Horse – Americana – for fuld udblæsning
Vi har nydt nogle småbidder af Neil Young & Crazy Horses kommende plade Americana. Men i dag slipper Rolling Stone hele albummet løs til en…
Come on Bob! – I ført mørke briller og skæg modtager Bob Dylan præsidentens frihedmedalje
Sammen med en lang række andre amerikanere – bla. forfatterinden Toni Morrison og astronauten John Glen – modtog Bob Dylan en æresmedalje for sine bedrifter….
Digteren Thomas Boberg får Det Danske Akademis store pris
"Under barken er kødet og fibrene og de ædende insekter under græsset er jord under jord er de døde og ormene og mineralerne og springende…
Ideologiens kyniske distance – regeringens politik i en krisetid
I weekendens udgave af Information har Center for vild analyse en analyse af ‘racismesagen’ på Filminstituttet. Altså historien om, hvordan Filminstituttet i en begrundelse for…
Fra Sex Pistols til Neil Young & Crazy Horse: God Save the Queen
Til magasinet Q forklarer Neil Young, hvorfor han og Crazy Horse har den engelske nationalsang med på det kommende album Americana: "Written in the 18th…
Harry Benson – The Beatles On the Road 1964-1966
Hvis man ikke nåede at få fat i et eksemplar af stjernefotografen Harry Bensons fotografi af The Beatles i en berømt pudekamp (til en pris…
Siouxsie Sioux – Siouxsie and the Banshees m.m. – fylder 55 i dag
“Dan digger Siouxie & the Banshees men mest af alt nu nok for Siouxie’s skyld bandet i sig selv er nemlig ikke en nikkel værd…
Paul & Linda McCartney – Ram – i nye opulente klæder
Der var plads og tid til at fotografere kopulerende biller og til at tage – ikke tyren, men vædderen – ved hornene, da Paul McCartney lavede sangene albummet “Ram” på landstedet Mull of Kintyre i Skotland. Pladen var den anden i tiden efter The Beatles og – set i bagklogskabens lys – gav den et fint fingerpeg om, hvad der var i vente. Gode sange, en udpræget sans for det legende og eksperimenterende og en idé om, at Paul nok ville finde andre legekammerater en John, George og Ringo. Linda fik en del af æren for pladen – helt fortjent, for godt nok var Linda ikke nogen stor sangerinde eller musiker, men hvad ville Paul have gjort uden hendes støtte og kærlighed?!
På mandag kommer pladen så i en oppulent udgave i serien The Paul McCartney Archive Collection. 4 CD’er og 1 DVD. Mindre kan ikke gøre det åbenbart, hvis “Ram” skal fejres. Der er ingen tvivl om, at Arkiv-udgaverne af McCartneys plader vil overgå The Beatles-genudgivelserne i både dybde og omfang. Små 800 kroner skal man af med, hvis man vil have hele dynen (se oversigten nedenfor). Men, hvis man ikke er nørd og har røven fuld af penge, så kan man også får pladen i den originale udgave og en dobbelt-CD-version.
Lige nu kan man høre originalen i den nye lydopdaterede version her – og det er ganske gratis.
Et gammelt hit: Rolling Stones – Get off of my cloud (1965)
Morgenes uundgåelige på den indre jukebox var Rolling Stones’ “Get off of my cloud“. Det var en af de sange, der gjorde et stort indtryk…
Sigur Rós – Valtari – et første lyt
Der er ikke ret meget, der lyder som Sigur Rós. Faktisk ikke noget. Bandet fra øriget i det nordlige Atlanterhav laver sange, der både er…
The Blues Overdrive spiller blues, der ikke er fra bluesens overdrev
Det gælder for musikken som for litteraturen og enhver anden kunstart, at du kun kan tilføre den personlighed eller endda fornyelse, hvis du kender traditionen….
“I just don’t see any colors at all…” – Bob Dylan
Den 13. december 1963 modtog Bob Dylan årets Tom Paine Pris, der uddeles af The Emergency Civil Liberties Committee til en person, der på markant…
Bob Dylan fylder 71 i dag
Fotoet ovenfor viser Robert Zimmerman i halvtredserne længe før han blev Bob Dylan. Mon han drømte om at skrive sange og gøre det til sin…
Anstændighed – Joan Baez – om musikken og det politiske engagement
"Det er uden betydning, om jeg er pessimistisk eller optimistisk. Der findes kun et valg, og det er at forblive anstændig". Den nu 71-årige Joan…
ABBA møder OMD – This Vision – “The Golden Age we lost”
Nostalgien, vemodet og bevidstheden om, at kun det tabte kan fastholdes i erindringen, kan spores helt ud i coveret og titlen på Helsingborg-duoen This Visions…
Johnny Reimar – et radioportræt
Hvad skal man dog med tv? Det var en af de tanker, der strejfede mig, da jeg i bilen lyttede til det udmærkede radioprogram Besøgstid…
Albert Einstein – om at tro
January 24, 1936 Dear Phyllis, I will attempt to reply to your question as simply as I can. Here is my answer: Scientists believe that…
Husker du – Rita Pavone?
I tresserne var det ikke helt almindeligt, at en italiensk kunstner slog stort igennem i det store udland og i særdeleshed ikke i USA. Med…
Lima Lima – Intoxication– dansk poprock med kant
â€Alive, sure I’m alive/ Embracing every moment with songs to sing and joy / But life sometime’s a fight, / Knowing little of what we…
Robin Gibb – The Bee Gees – er død, 62 år
Manden med leen høster flittigt i disse dage. I dag kan man læse, at Robin Gibb – en af de berømte brødre i den engelsk-australske…
Trommeslager i Crowded House, Peter Jones er død
We are in mourning today for the death of Peter Jones. We remember him as a warm hearted, funny and talented man, who was a…
Penkowas kummefryser
Penkowa-sagen skal ikke glemmes. Og det skal sagen om den fyrede Linda Koldau heller ikke. Men lad mig begynde et andet sted, hvor jeg fik lyst til at tage tråden op igen.
I går kunne man langt nede i nyhedsstrømmen hos DR Nyhederne læse, at ‘uddannelser kvæles i administration’.
De uddannelser, der er tale om i nyheden, er de såkaldt mellemlange videregående uddannelser – lærer-, pædagog-, socialrådgiveruddannelsen osv. Uddannelser, hvoraf mange har haft stor politisk opmærksomhed gennem mange år, fordi de har en vigtig betydning for samfundsudviklingen. Og med ca. 60.000 studerende udgør de mellemlange uddannelser en meget betydelig del af de videregående uddannelse. Men det er også uddannelser, der de seneste mange også har være præget af nedskæringer i undervisningen, fyrings- og sparerunder. Herom kan man fx læse i Magisterbladet.
Det skulle ellers have været så godt. For snart mange år siden fik magthaverne den idé, at en lang række seminarier og andre uddannelseshøjskoler skulle lægges sammen i større enheder. En lang og problematisk proces, der foreløbigt er resulteret i etableringen af nogle store “professionshøjskoler”, der ideelt set skulle betyde en besparelse på og effektivisering af det administrative og bedre uddannelser i kraft af den synergi, sammenlægningen angiveligt skulle kunne medføre. Bedre udnyttelse af lærerkollegiet osv.