Jeg omtaler gerne musik og andre kulturgoder, f.eks. bøger og film i min blog. Hvis du/I er interesseret i at få en udgivelse omtalt, så kontakt mig via min emailadresse
(capac_SNABELA_capac.dk).
Forudsætningen for omtale er, at musikken sendes i form af en ORIGINAL cd eller – meget gerne! – vinyl, da det jo er tidens medie.
OBS. Digitale filer – fx. mp3 og musikvideoer – promotionudgaver af CD’er (for promotion only-cd’er) og hjemmebrændte CD’er med digitale filer bliver ikke omtalt.
Tilsvarende gælder det, at e- og lydbøger ikke omtales, kun gammeldags tryksager.
Når jeg har omtalt musik eller andet sender jeg altid et link til omtale til kontaktpersonen.
Jeg forsøger at omtale de fremsendte medier, så hurtigt det lader sig gøre og gerne i forbindelse med udgivelsestidspunktet. Men det kan ikke altid lade sig gøre, så bær over med capac, hvis der kommer forsinkelser – linket skal nok komme. Det kan sikkert også forekomme, at jeg helt glemmer at omtale en plade.
Desværre.
SOM LÆSERNE HAR BEMÆRKET, SÅ HAR JEG ISÆR OMTALT (ANBEFALET) MUSIK. MEN JEG VIL GERNE OMTALE ANDET, FX. DIGTSAMLINGER, BØGER OM MUSIK, GOD LITTERATUR OG BIOGRAFFILM . SÅ HVIS DU/I ER INTERESSERET, SÅ SKRIV PÅ OMTALTE EMAILADRESSE.
And in english:
I do recommend music, books, films etc. in my weblog. If you want me to recommend a record, book etc. please contact me here:
mr.capac_et_gmail.com
My condition is, that the music must be available
as an original CD og vinyl record.
Digital files (mp3 etc.) and musicvideoes, for-promotion-only-CD’s, and homemade CDs will not be reviewed by me.
The same goes for e- and audiobooks. Only printed books will do.
When I recommend a record, I will send a link to my recommandation to my contact person.
I try to write about the stuff, I receive as fast as possible. But sometimes it takes some time – but the recommandation will come and so will the link. Please be patient.
As the reader of my blog will see, I have first of all written about music, but I would like to write about other stuff such as poetry, books on music, literature and
movies. So if you are interested, please let me know.
well, jeg var der ikke selv og deltager heller ikke i den aktuelle arkæologi.
De bidder og stumper jeg har bemærket fra forrige generationer er bl.a.:
Det elektriske, forstærkede, kringkastede (i æteren).
At musikken i efterkrigstiden nu får en større kraft end nogensinde før, med krigstidens teknologi.
At den kan masseproduceres og afspilles igen og igen.
## Beatet, det frigørende.
At rytmisk (puls), forstærket musik altid vil slippe lidt mere løs og så lidt mere løs, hele vejen op til hip-hop og rap ca. 60-70 år efter.
At nogle af rødderne til det, styrken i det, kommer fra slavernes sange.
Og at el-guitaren især bliver et missil for mange.
## Det skabende, det enkle.
Det er bl.a. Billy Cross’ pointe i Marstals interviewbog om alt det musikken kan.
At rytmisk musik ikke er elitært, at mere eller mindre alle kan lære det og gøre det hvis de vil, at der er et publikum til alle genrer, som i: alle.
At Dylan krydser folkemusikkens finurligheder til det han nu gjorde, altså at ‘nu kan du bare skrive en sang om det’.
## Gruppen
I min bog er tilbagevendepunktet som oftest Tom Pettys beskrivelse af at se Beatles fyre den af hos Ed Sullivan, at han får øje på en ‘way out’. At du kan finde sammen med nogle andre og skabe noget nyt, selv, fra bunden.
## Sex
Beatet er også the cry of the tribe, det er det der skal være der, for at befrugterne kan skabe nye krydsninger på tværs af gamle stammer.
Det ser helt selvfølgeligt ud, i mit bakspejl, altså naturligt, evolutionært.
Godaften 🙂
@denfederock: Jeg tænkte mere lavpraktisk på, at en sådan “arkæologi” burde grave ned i almindelige danskeres liv med rock og pop. For det var og er dem, der skabte
grobunden for den musik. Ikke pingerne, selv om de kan komme med nok så mange kloge betragtninger. Hvad var fx Beatles uden deres beatlemaniacs? (Løs fx Torben Billes
Yeah Yeah Yeah). Hav en god dag.
“Radioværterne Carsten Holm og Henrik Aagaard har kastet sig over et omfattende podcastprojekt, hvor de omskoles til musikarkæologer. De agter at skildre rockens første år i Danmark i slutningen af 1950’erne og søger med lys og lygte efter kilder, der spillede, dansede eller lyttede til rock dengang.
– Når man laver et dyk ned i forskellige arkiver, kan man finde navne på mange bands, som har spillet på kroer, i ungdomsklubber og i haller i næsten alle flækker. Men det er svært at finde fortællinger fra dem, som kom til de omtalte koncerter. Og høre, hvad det betød for deres ungdom og deres fællesskaber, siger Henrik Aagaard.”
https://avisendanmark.dk/kultur/paa-jagt-efter-oejenvidner-til-rockens-start-i-danmark-mange-taenkte-det-var-en-form-for-bacille
@denfederock: Spændende. Held og lykke med projektet. Men – prøv at komme et par spadestik dybere ned end til Mylius og den slags allerede beskrevne personager, ned til den almindelige mand og kvinde, for det var dem, der bar det hele igennem…