Så fik regeringen og dens skyggepartier – SF og De Radikale – fiflet en finanslov sammen, som straks er blevet kaldt ‘asocial’ af Enhedslisten, fordi den blandt andet ikke tilgodeser de svagest stillede folkepensionister og andre overførselsmodtagere i en tid med stigende inflation og stigende fødevarepriser. Og SFs leder brugte mange ord på at forsvare finanslovens forsøg med at fodre 40.000 børn af med et dagligt måltid. Hvad det mon gjorde for indlæringen, det sociale osv. Og straks var jeg tilbage til min skoletids madpakker og tilhørende skolemælk. Mon det gjorde nogen forskel!? Det tror jeg. Pengene var små dengang. For nogle mere end andre. Og som jeg husker det – jeg fik madpakkerne i perioder – var der da en vis stemning af fælllesskab, når pakkerne blev hentet til klasseværelset og delt ud sammen med en kvart liter mælk. Så blev der spist og byttet madder, medens duften af leverpostej, cervelatpølse, (gummi)ost og æg bredte sig i rummet. Selv om velfærdens vækst i tresserne måske overflødiggjorde madpakkerne, skulle man måske have holdt fast i dem, så man ikke var nødsaget til den slags eksperimenter som den nye finanslov lægger op til – og afslører, at vi igen står i et samfund, hvor afstanden mellem bund og top bare vokser og hvor nogle får skattelettelser (i form af håndværkertilskud), medens andre må nøjes med nytidens svar på en fedtemad.
@Capac: Tror jeg er startet nogle få år før dig, jeg begyndte på Pavillonen i 53 i børnehave og fortsatte der frem til 3 klasse hvor vi så blev flyttet til Vester, hvor min parallelklasse blev på Pavillonen hvis jeg husker ret frem til 5 klasse hvor de så kom på Vester.
Vi kom i alle tilfælde ikke på Vester samtidigt, men maden var den samme, og som blev afhentet i kælderen af to hver dag og bragt op i klassen.
En detalje spanskrøret var ikke afskaffet. selv om jeg ikke har prøvet det, så var det der, og Øl Karen var inspektør på skolen.
@Hugin: Ja, du har et par år mere på samvittigheden end mig. Jeg begyndte først på Pavillionen som seksårig i 58/59. Men ellers er vi fra samme store efterkrigskuld, som de unge kalder “boomere”. Fred med det, det var en god generation. Og spanskrøret, der befandt sig i skabet på Karens kontor, har jeg set – der var tykke og tynde – men heldigvis aldrig smagt i modsætning til min far.Nå, men nogle gange er det lige før jeg tænker, at senere generationer kunne have haft godt at et rap i røven…
@Capac: Ja på det område tror jeg vi var heldige, ikke kun fordi vi har gået på samme skole som vi har, men fordi vores kommune var fremme i skoen på det område den gang, og madpakkerne kunne allerede fås i halvtredserne som 2-4-6 eller 8 halve og mælk, og fandtes i al den tid jeg gik i skole, og jeg byttede mig gerne til en ekstra ostemad
Efter min mening en god ordning man skulle have indført i hele landet og holdt fast ved.
@Hugin: hørt. Gik vi på samme årgang?