Moderaternes nedsmeltning: At rette smed for bager

Author:

At rette smed for bager lyder en gammel talemåde eller “skævt citat”, der går tilbage til Herman Wessels digt “Smeden og bageren”, hvor byens smed skal hænges, fordi han bar begået et mord, men i stedet hænger man en af byens to bagere, fordi smeden er byens eneste smed og derfor ikke kan undværes…

Talemåden ligger lige for, når man ser på ud- (eller af-)viklingen af partiet Moderaterne, der er ramt af en skandalesag om sexisme og andre former for overgreb på ansatte. I går blev en lille snes ansatte enten fyret eller valgte selv at gå; i dag har så partisekretæren taget sit tøj og er gået. Dermed er en fjerdel af partiets ledelse blevet ofre for skandalen. Men næppe er den voldsomme åreladning sket, før det fra flere sider – bl.a. kritikeren (og ex-partimedlemmet) Jeppe Søe og fagforeningen Djøf – enstemmigt lyder, at det er skandalens “ofre“, der undgælder. Underforstået: Den eller de rigtige forbrydere går fri. Indtil videre. For selv om partiets leder – udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen – og andre i den tilbageværende ledelse står fast på, at den valgte udvej – en erhvervspsykologs undersøgelse – er den rigtige, så ændrer det ikke ved, at det er “ofrene“, der har betalt prisen for balladen. Indtil videre.

For spørgsmålet er, hvor længe den tilbageværende ledelse kan gå fri for anklager og lignende?! Spørgsmålet er, hvor længe “ofrene“, der startede balladen med en anmeldelse til arbejdstilsynet, vil holde tæt?! For det hører vores tid til, at den slags overgreb – sexchikane, bøllemetoder i ledelsen osv. – ikke må ske og ikke må gå ustraffet hen. Ergo: Hvor længe går der, før de slibrige detaljer om “kulturen” i Moderaterne begynder at sive ud til offentligheden og får følger for den aktuelle ledelse – inkl. Lars Løkke Rasmussen og digitaliseringsminister og tidligere leder af partiets politiske sekretariat Caroline Stage? Som situationen er lige nu, så er tavsheden en tikkende bombe for Moderaterne. Og hvad vil der ske med SVM-regeringen, hvis to eller flere ministre fra Moderaterne bliver trukket ned i skandalens malstrøm? Fortsættelse følger.

One thought on “Moderaternes nedsmeltning: At rette smed for bager”

  1. Capac: Ja men ender det hele ikke i at lille Lars ulykke ikke fik lederstillingen (skulle bestemme) i Venstre og så måtte danne et nyt parti, det nye Venstremoderaterne så han selv kunne bestemme hvem der skal hvad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *